Børneforløb i øjenhøjde

Som mor og far til et barn, der har svært ved at modulere sanseindtryk, er man ofte selv på overarbejde i hverdagen. Derfor er det også vores mission, at hjælpe barn og forældre med konkrete handlemuligheder, som er tilpasset familiens individuelle behov.

Med en terapeutisk indsats, målrettet mod at bedre barnets neurologiske udgangspunkt, samt vejledning til at styrke jeres indsats i hverdagen, opnår vi et vigtigt samarbejde omkring barnet.

Det prioriteres højt, at I som forældre har en helt klar fornemmelse af

• Hvor er vi LIGE NU i et behandlingsforløb?
  • Hvor er vi PÅ VEJ hen?

Selve indsatsen består af en børneundersøgelse, træning og behandling med barnet, samt vejledning og afprøvning i praksis af lege og øvelser med far og mor. Vi laver meget ofte hjemmeprogrammer, som familien bruger imellem træningsgangene. Den terapeutiske indsats er tilrettelagt ud fra en neurovidenskablig, neuroaffektiv, og børneergoterapeutisk praksis.

Den terapeutiske indsats foregår altid igennem leg med barnet - i børnehøjde. Derfor vil barnet opleve, at det at komme på Pilotskole, er et sted hvor man har det sjovt og hvor man deler massere af positive oplevelser med de voksne. Pilotskolen er et sted hvor barnet lykkes på mange niveauer i nye aktiviteter, fordi det bliver mødt med præcist tilpassede udfordringer, som svarer deres udviklingstrin.

Det er samtidig en stor del af den terapeutiske indsats, at lære barnet nye strategier til at blive dygtige navigatører i deres eget liv, og selv blive i stand til, gradvist, at tage styringen.

Måske den vigtigste opgave for os er, at gøre jer som forældre og familien som helhed, til endnu dygtigere “Co-Pilots” i jeres barns liv. For det er igennem jeres indsats i hverdagen, at barnet for alvor udvikler sig og I alle sammen trives.

Vores rolle er, at være den fagperson, som I altid kan finde støtte og vejledning hos, selv når man som mor og far mister overblikket, modet, eller bare bliver træt. Vi gør vores bedste for at være tilgængelige, for at sikre, at I som forældre føler jer trygge og kompetente med de tiltag vi iværksætter derhjemme.

At have et barn med modulationsproblemer er krævende, for barnet såvel som for familien og det kræver modige forældre, som nu ikke behøver at stå alene!