Danmarks første sommercamp som forener udeliv, fællesskab og børne-ergoterapi kommer i år!!

Så er der åben for tilmeldingerne til dette års Sommercamp for børn, som gerne vil have en lejr oplevelse lidt ud over det sædvanlige.

Gruppebillede Sommercamp

Pilotskolens Sommercamp er en såkaldt ”OT Camp” (Occupational Therapy Camp) i Aarhus fra d. 4-6 juli, tilbyder nemlig ikke kun fællesskab, udeliv og en bunke fede aktiviteter i naturen. Den er også specialdesignet til at imødekomme børn, som er neurologisk sensitive (børn som har modulationsudfordringer) eller bare har have gavn af sansemotorisk træning generelt.

”OT Camp” henvender sig til piger og drenge i alderen ca. 8-10 år, som har lyst og mod til at opleve 3 dages camp med børn, som ligesom dem selv kan være udfordret ift. deres måde at sanse verden omkring dem og derfor vil finde større ro og indre styrke med Sanseintegrations træning lige midt i naturen i den smukke Marselisborg skov og omegn, i form af aktiviteter som styrker deres selvtillid, evne til at lykkes med aktiviteter de ikke tidligere har turde eller kunne og samtidig blive en vigtig del af hverdagen i vores Camp børnegruppe.

 ”OT Camp” er indrettet således at hvert barn har deres egne individuelt tilpassede mål på Camp. Dvs. mål inden for motorik, sansebearbejdning og socialt, som man arbejder på, at barnet får mulighed for at træne i kraft af aktiviteter i naturen, i løbet af de dage Camp foregår. Herefter justeres barnets terapeutiske plan efter observationer, som gøres dagen igennem på Camp fra start til slut, af de ergoterapeuter, som har ansvar for hvert enkelt barn og gruppe.

Hvem er vi terapeuter fra Pilotskolen?

Vi er i alt 9 uddannede ergoterapeuter, alle frivillige, og med særlige forudsætninger for at arbejde terapeutisk med børn. Flere af os har en lægere videreuddannelse inden for Sanseintegrations træning til børn. Vi sikre, at hvert enkelt barn får præcis de sanseoplevelser, terapeutiske redskaber og aktiviteter, som fordre deres udvikling og trivsel på camp og efterfølgende. Den sidste dag får hvert barn desuden en personlig mindebog fra Camp 2017, som de kan tage med hjem og vise til venner og familie.

I USA og AUS har man i årtier kombineret camp/lejr oplevelsen for børn med større og mindre udfordringer, med ergoterapeutisk træning til børn. Vi er de første i Danmark, som tilbyder denne type Camp, fordi vi ved at der er et stort behov for at alle børn, uanset udfordringer – får muligheden for fællesskab og træning i naturen. Vores danske Camp læner sig op af principperne for en terapeutisk Camp oplevelse, som første gang blev skabt af Julia og Patricia Wilbarger -  Camp Avanti i USA

I år har vi 8-10 pladser til børn, som opfylder kravende for Camp og som kan sove ude i to nætter. Så skynd dig, at søge om optagelse til dette års Sommer Camp hvis din søn eller datter, skal have en af pladserne.

 

Hvad skal vi på Camp i de 3 dage i juli?

 • Vi skal alt det man plejer på en sommerlejr/camp men blot meget mere tilpasset hvert enkelt barns behov for Sansemotorisk træning.
 • Vi skal bl.a. klatre med professionelle træklatre instruktører, sejle på Aarhusbugten, være kreative i naturen, fange dyr i strandkanten, løse opgaver i naturen, have aftenløb med et hemmeligt tema ;), have bålhygge, spise i naturen og sove 2 dage i den hyggelige ”Kløverhytte”, som ligger i udkanten af Marselis skoven, en af danmarks absolut smukkeste. Vi skal dele hverdagens opgaver, som støtter op om fællesskabet og derudover bare have det sjovt og hvem ved, måske få en ny bedste ven?
 • Den ergoterapeutiske tilgang som vi bruger på Camp kaldes ”SPIRiT of pediatric occupational therapy” hvilket betyder at vi aktivt arbejder med en teoretisk helhedsorienteret indsats, som træner både Bottom Up og Top Down funktioner i hjernen og nervesystemet hos børn, uden at de selv er klar over at de får denne træning. De er ”bare på camp/lejr” med andre børn på deres alder og har det sjovt. Du kan læse mere om redskabet, ved at læse vores artikel om ”The SPIRiT of Pediatric OT” her og hvorfor vi er så begejstrede for endelig, at få dette fantastiske redskab til Danmark.

Hvordan kan man blive optaget på ”OT Camp”?

 • Barnet skal være tæt på 8-10 år gammel
 • Kunne sove uden mor/far i 2 nætter og deltage på Camp i 3 dage samlet
 • Have lyst til udeliv og fællesskab
 • Fysisk kunne bevæge sig omkring på strand og i skoven evt. med hjælpemidler
 • Have sanseintegrationsproblemer i større eller mindre grad
 • Forældrene skal deltage i 30-60 min. Interview hvor ønskerne for Camp gennemgås
 • Hvis vi ikke kender barnet i forvejen skal vi have min. en time med barnet i Pilotskolen inden Camp, alt afhængig af barnets udfordringer.
 • Barnet skal kunne tale og forstå dansk
 • Barnet skal være normaltbegavet og følge sit klassetrin i skolen
 • Barnet betegnes evt. som ”Signalstærk”, ”Særligt sensitiv”, i gråzonen eller blot med sansemodulationsforstyrrelser.
 • Børn er velkomme fra hele Danmark. Dog skal forældrene/eller andre omsorgspersoner kunne komme til Aarhus inden for 3-4 timers kørsel og altså ikke være rejst udenlands.

Hvad får man på Camp?

 • Barnet får 3 dages intensiv børneergoterapi fra de vågner til de går i seng
 • En perfekt tilpasset balance imellem at være aktiv og få hvile dagen igennem
 • Massere af fantastiske oplevelser og aktiviteter tilpasset børnenes individuelle plan for Camp
 • Oplevelser for livet med børn med lignende styrker og udfordringer
 • En mindebog, fyldt med billeder fra dagende på camp, som barnet kan vise til venner og familie
 • En anbefaling til forældrene ift. hvilke aktiviteter, som har haft god effekt for barnet og hvordan de kan tilrette den videre sommerferie ift. at støtte op om barnets fortsatte udvikling.
 • 3 dage fyldt med udeliv og fællesskab med andre børn med samme behov og voksne, som brænder netop for denne gruppe børn.
 • Vi sørger nøje for at de børn som kommer på Camp har lignede udfordringer og kan komplimenterer hinandens udvikling.
 • Fuld forplejning fra tirsdag formiddag kl. 10 til torsdag eftermiddag kl. 17:00 (den sidste time om torsdagen med mulighed for forældrene, til at komme og deltage og sige farvel for i år)

 

Hvordan søger man om optagelse for sin datter eller søn til dette års Camp?

 

 • Send en e-mail til info@pilotskolen.com og skriv 10 linjer eller max 1. A4 side til os, om din søn eller datter og hvorfor du ønsker en plads på Camp. Husk at skrive dit telefonnummer.
 • Herefter kontakter vi dig/jer og tilbyder et interview med os terapeuter på Pilotskolen, hvor vi kan gennemgå barnets styrker og udfordringer og ønsker for mål på Camp.
 • Når interviewet er afsluttet skal vi se barnet i klinikken i Aarhus (Pilotskolen) i min. en times tid alt afhængig af barnets udfordringer.
 • Hvis vi kender barnet i forvejen er 30 min. interview med forældrene hvor ønsker og mål for Camp gennemgås.
 • Børn som tidligere har modtaget individuel eller gruppebehandling på Pilotskolen er også meget velkommen på Camp.

 

Hvad koster det?

 • 3 dages camp med 2 overnatninger og fuld forplejning og individuel terapeutisk indsats, koster kun 2995 med tilmelding og betaling inden d. 15 maj 2017. Herefter hvis der er pladser tilbage, er prisen 3500 kr. frem til 15 juni 2017.  
 • Forsamtale - interview med forældre af en times varighed samt en times træning med barnet i klinikken i alt 1200 kr. Kun for nye børn i Pilotskolen.
 • Vi har fra Pilotskolens side ikke undersøgt om offentlig støtte til camp er muligt. Dette skyldes at der kan være stor variation fra kommune til kommune alt afhængig hvor i landet man bor.

 

Vi glæder os alle 9 rigtig meget til at møde jeres børn og få en fantastisk Camp oplevelse sammen med dem.

 

IMG 20170313 123145

Her er lidt af holdet bag "OT SommerCamp 2017"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright Pilotskolen.com 2014 Udviklet af More in Mind & Inmedia