Gråzoner & Bogstavbørn

Gråzone børn, Særligt sensitiv, Signalstærk, ADHD, AUTISME Spektrum forstyrrelse, reguleringsforstyrrelse mv.

Det har ikke ret stor betydning for vores børns trivsel i hverdagen, hvilken diagnose eller betegnelse vi vælger at give dem. Det som har betydning, er de ressourcer det enkelte barn og dets voksne har tilsammen. Det er nemlig noget at bygge videre på, hver dag.

Det vi har som fokus i ethvert børneforløb, er at forstørre de ressourcer og generelt styrke det neurologiske udgangspunkt hos barnet, så det bliver mere robust og så familien får mere overskud.

Mange børn, uanset betegnelse, med og uden diagnoser, har problemer med at mærke sig selv og sine egne behov. De har svært ved selvregulering, at have et tilpas aktivitetsniveau, at modulere sanseindtryk, helt basale funktioner som søvn, spisning og behov for pauser. Nogle børn har sensorisk intolerance, som ligger til grund for mange af de forstyrrelser barnet oplever i sin hverdag.

Ingen tvivl om, at jo mere ro og balance barnet oplever indeni, jo mere overskud har barnet til at udvikle sig og til at tage omverden ind, både andre børn og voksne. Ring og få en snak med os om, hvad I særligt har brug for hjælp til ift. jeres barn. Vi har dygtige samarbejdspartnere, som vi henviser videre til - hvis jeres barns behov, ligger uden for vores område af ekspertise.