Event for børn med særlige behov i Aarhus maj og juni 2015

Savner dit barn et anderledes fritids- og aktivitetstilbud? Så er dette event måske lige noget for dit barn!

BØRN I NATUREN
motorik - leg - fællesskab

henvender sig i denne omgang til drenge og piger i alderen 7-12 år med særlige behov i større eller mindre grad. Ved særlige behov taler vi om børn, som oplever, at det kan være vanskeligt at indgå i almindelige fritidstilbud i lokalsamfundet. Antallet af børn vil være 4-6 pr. hold.

Naturen indbyder til et anderledes træningsrum til udvikling af børns motorik, sanser og det sociale fællesskab. Derfor tager vi ud under den åbne himmel og vil give børnene en unik oplevelse, som giver dem en følelse af succes ved forskellige former for aktiviteter. Med vores ergoterapeutiske baggrund og viden om børn vil vi arbejde med børnenes sanser og at disse udfordres og udforskes med udgangspunkt i det enkelte barn og dets behov. Der vil blive lagt vægt på gruppebaserede aktiviteter, hvor børnene motiveres gennem leg.

Vi skal prøve kræfter med forskellige aktiviteter, fx;

Lave mad over bål
Eksperimentere med slackline
Prøve pusterør
Gynge i hængekøje
Lege med ”edderkoppespind”

Mulighed for sparring om dit barns udfordringer og ressourcer imens børnene har en god oplevelse i naturen.
Begge dage for de to events, vil der være mulighed for forældre til børn som deltager, at tale med børneergoterapeuterne bag Pilotskolen Christina og Caroline. Pilotskolen er børneklinikken i Aarhus for familier med børn som reagerer kraftigere på omverdens indtryk. Det ses bla. hos børn som beskrives som: Særligt sensitive børn, Signalstærke børn, Gråzonebørn, Børn med rene modulations udfordringer og Bogstavbørn mv.

Baggrunden for initiativet
Vi er to ny udsprungne ergoterapeuter fra VIA University College i Aarhus (Carina og Siri). Begge brænder vi for at muliggøre aktiviteter for børn gennem tilpassede aktiviteter. Drømmen er derfor at oprette et fast aktivitets- og fritidstilbud med base i naturen. Derfor starter vi med dette pilotevent i samarbejde med Pilotskolen – her har vi muligheden for at give dit barn nogle nye og anderledes oplevelser i naturen, samt skabe fokus på hvilke tanker og drømme I har om et fast fritids- og aktivitetstilbud i naturen til DIT barn.

Vores erfaringsbaggrund bygger på individuelle og fælles praksiserfaringer indenfor børne- og ungdomsområdet, som fx; gymnastiktræner for børn, arbejde på en specialskole, Egmont Højskolen (en højskole for unge med funktionsnedsættelse) og  døgninstitutioner.
I sommeren 2014 valgte vi sammen at tage et studieophold på Beitostølen Helsesportscenter (for børn med særlige behov) i Norge hvor vi fik yderligere  erfaring med ergoterapi for børn og unge.

ALT KAN LADE SIG GØRE – DET KRÆVER BLOT DEN RETTE TILPASNING AF AKTIVITETERNE!!!

Derfor tilpasses det endelige aktivitetsprogram, når vi ved hvem der tilmelder sig til dette event. Vi glæder os til at høre fra jer og møde jer!

Fakta:
Datoer: 30. maj og 14. juni 2015
Tidspunkt: 3 timers leg i naturen begge dage kl. 10-13 eller kl. 14-17
Sted: I Højbjerg i Aarhus

Pris: 100 kr incl snacks til børnene og kaffe til forældre (betaling skal ske ved  tilmelding - betalingsoplysninger tilsendes i mail ved tilmelding)

Tilmelding: Tilmeld dit barn på nedenstående e-mail. Skriv 3-4 linjer om dit barn, inklusiv navn og alder. For at give så mange børn som muligt dette tilbud kan du som udgangspunkt kun tilmelde dit barn til ét af tidspunkterne.

Tilmeldingsfrist: 12 Juni 2015
Kontaktoplysninger: eventnatur@gmail.com

Har du spørgsmål er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte os på ovenstående e-mail, eller på mobiltelefon; 61 40 90 12 (Siri) eller 60 15 48 26 (Carina)

Siri Og Carina