Viden

AdobeStock_370444214

Er der forskel på pigers og drenges stress?

Forskel på pigers og drenges stress? - og hvad vi som forældre til døtre kan gøre?

Ny forskning viser, at der er markante forskelle på hvordan piger og drenge oplever stress i barndommen. Hvor pigerne er mere biologisk beskyttede i de første leveår er de mere udsatte i pre-teen, teanage og ungdoms årene end drengene. 

Forskere har fundet en sammenhæng mellem østrogen niveau og hvordan stress påvirker piger. Østrogen er som udgangspunkt en superpower, men hvis en pige udsættes for gentagende st…

Læs mere…

Guide-til-pasning-af-boern-med-udfordringer-stresset-barn-neurologisk-sensitive-boern-signalstaerke-boern-boerneergoterapi-ADHD-autisme-ergotearpi

Få passet dit barn med ro i sindet

Er du er alene med dit barn eller skal I begge afsted? hvem kan passe barnet og hvordan forbereder du bedst et familiemedlem eller sød ven eller veninde på at passe dit barn, så både du og dit barn har det godt imens du/I er afsted?

Når det handler om børn som er stressede i deres nervesystem, er der nogle faktorer som gør sig gældende ekstra for dem, end for andre børn. Det er godt at være bevidst om, så man med ro i sindet kan sige farvel til sit barn i en række timer. 

De fleste forældre vi…

Læs mere…

Guide-til-mindre-stress-og-bedre-soevn-for-neurologisk-sensitive-boern-spaending-ved-juletid-ADHD-autisme-signalstærke-boern-stresset-barn-boerneergoterapi

How to? 7 gode råd til mindre stress og mere søvn til både børn og voksne

Hvordan undgår du at dine børn står alt for tidligt op i løbet af december fordi de fx. glæder sig til at åbne pakker/overraskelser? Og hvad kan man selv gøre for at de ikke kommer alt for sent i seng fordi julekalenderen lige skal ses færdig eller der er endnu et arrangement i børnehaven, skolen, sfo’ en eller i familien? 

Hele december er der rigeligt med aktiviteter og arrangementer hvis man har børn. Det spænder mellem alt fra juleklip, nissesjov, julekalender, bagning, julegave kreationer,…

Læs mere…

Jul-familien-den-svaere-snak-stresset-barn-neurologisk-sensitive-boern-ADHD-autisme-ergoterapi-viljestaerke-boern

Forventninger til julen og den (måske)svære snak med familien

Forventninger til julen, dine og andres. Hvordan tager man den (måske) svære snak med familien?

Sneen falder sjældent hvid længere op til jul, men i vores hjerter er julen snehvid og alt er perfekt pakket ind i pudder og barnelatter. Det er som om alle går rundt med en romantisk fortælling om hvordan den perfekte jul og december skal foregå, og der er mange, rigtig mange følelser at tage hensyn til i familierne rundt omkring. Både i jeres egen kerne og i jeres fælles familier. 

De fleste af os…

Læs mere…

Guide-til-sociale-arrangementer-i-julen-med-stresset-barn-neurologisk-sensitive-boern-signalstaerke-boern-ADHD-autisme-ergoterapi

Glade børn og voksne i december måned. How to?

Her kommer vi med konkrete råd til hvordan man planlægger at komme godt igennem december måned, uden nærmest maniske børn og totalt stressede forældre. For det er lidt af en kunst.

Vi er langt fra tilhængere af at pakke børn ind i vat og gemme dem væk fra alle stimuli. Men sociale arrangementer skal naturligvis foregå i en balance mellem hvad barnet kan overkomme og hvad der stimulerer, ikke kun deres sanser, men i høj grad også deres sociale væsen.

 For det er så uhyrlig vigtigt at fastholde …

Læs mere…

Halloween-med-viljestaerkt-og-sensitivt-barn-neurologisk-sensitive-boern-boerneergoterapi-autisme-og-ADHD-stresset-barn

Hyggelig Halloween uden (alt for) skræmte børn

Vil du gerne forberede dit barn på Halloween? 🎃

Så Halloween bliver en hyggelig aften frem for det modsatte!

Her får du vores ideer til Halloween uden (alt for) skræmte børn. 

Halloween er både og. Både super hyggeligt og det stik modsatte. For mange børn, ikke kun de mindste af dem, er Halloween forbundet med frygt og ubehag. Hvis barnet har modulationsforstyrrelser, kan halloween virkelig være noget af en mundfuld. 

Her får du vores ideer til Halloween uden (alt for) skræmte børn. 

Børn k…

Læs mere…

AdobeStock_232318037

Tegn på at dit barn kan have Modulations forstyrrelser

Modulationsforstyrrelser er den absolut mest oversete Sanseintegrations problematik!

Af de fleste andre faggrupper vi møder i Danmark bliver børns udfordringer med sanseintegration beskrevet som nogle “særlige” styrker eller svagheder, som vi fødes med og som er en del af vores personlighed. Men modulationsforstyrrelser er en neurologisk medfødt tilstand i nervesystemet eller en tilstand som er opstået efter et traume og særdeles indgribende i et barns og senere en voksens tilværelse! Derfor fi…

Læs mere…

Blog post

Giv sanserne et boost i det frie

Lige pludselig blev det forår og vejrudsigten siger godt vejr for hele weekenden. En oplagt tid til at komme udenfor og opleve verdenen. Maj måned er også den måned med mange konfirmationer, barnedåb og bryllupper hvor jeres barn måske har brug for lidt ekstra støtte for at kunne klare disse sammenkomster.

Man kan i de fleste omgivelser som skoven, stranden, legepladsen osv. lave en masse ”Hard Work”.  Hard work er aktive input til muskler og led ved at presse, skubbe, hive, løfte, bære og “arb…

Læs mere…

Blog post 2

Sanseintegration, hvad er det?

Du er blevet nysgerrig på hvad sanseintegration er, men sanseintegration er en meget kompleks størrelse. Så lad os bruge et eksempel på sanseintegration som de fleste kan sætte sig ind i.

Hvis vi sætter vores hånd på komfuret og pladen er varm, vil vi sanse denne varme i hånden, sende informationen til hjernen hvor den sorteres og sammenholdes med viden om ”hvad er et komfur?”, ”hvad er for varm?”, ”hvad er skadeligt for os?” mm., hvorefter vores hjerne sender signaler til vores muskler i armen…

Læs mere…

Blog post 3

Sanserne: Vidste du at vi har 8 sanser?

De fleste af os kender 5 sanser, nemlig synet, hørelsen, følesansen (taktilsansen), smagssansen og lugtesansen. Der er dog 3 meget vigtige sanser som de fleste ikke kender til. Det er vestibulærsansen, som også går under navnet labyrinthsansen eller balancesansen. Det er proprioceptivsansen, også kendt som muskel-ledsansen eller den kinæstetiske sans. Og til sidst er der interoceptivsansen, altså den indre følesans der fx giver besked når vi er sulten, skal på toilet eller hvor vidt vi skal have…

Læs mere…


  • Moesgårdvej 2C, 8270 Højbjerg

  • CVR 35564721